Home » Kabeldiensten

Veelzijdige kabeldiensten

Beheer en onderhoud

Als allround leverancier van staalkabels blijft het niet alleen bij advies en installatie. Ook na het inscheren van de door ons geleverde producten blijven we nauw betrokken. Het is van essentieel belang dat kabels regelmatig geïnspecteerd en indien nodig vervangen worden.

Bekijk producten

Inspectie en vetting
van kraankabels

Periodieke visuele inspecties

Staalkabels komen tijdens het gebruik onder enorme krachten te staan en zijn hierdoor onderhevig aan slijtage. De mate van gebruik is van invloed op de levensduur van de kabel. Zo kunnen draadbreuken, roestvorming en schuring leiden tot verlies van trekkracht. Tijdens het leven van een kabel veranderen de mechanische eigenschappen. Door middel van kabelinspectie monitoren wij eventuele draadbreuken nauwlettend en bepalen wij hoe lang de kabel nog mee gaat.

Vervanging van kraan-, brug- en sluiskabels

Gepland en preventief

Vanzelfsprekend dienen kabels periodiek vervangen te worden. Het kan gaan om een geplande vervanging, maar soms is het ook nodig een kabel vroegtijdig te vervangen door draadbreuken of kinken. De door de wol geverfde inscheerders van Vermeulen zijn kind aan huis bij terminals in de haven alsook bruggen en sluizen van Rijkswaterstaat en gemeentes.

Voorrekken van staalkabels

Voorkom blijvende rek

De specialisten van Vermeulen Europoort stellen alles in het werk om kabels perfect in bedrijf te stellen. In sommige toepassingen is het belangrijk dat staalkabels voorgerekt worden. Dit doen wij zowel statisch als dynamisch. Statisch voorrekken wordt uitgevoerd bij ongeveer 50% van de breekkracht met een aantal belasting cycli met een constante kracht tijdens een bepaalde tijd, deze procedure herhalen tot de rek uit de kabel is.

Gepatenteerde Eindverbinding DX11

Smart Termination Technologie

Vermeulen Europoort heeft met de ‘’DX11 STT’’ een eindverbinding ontwikkeld welke Europees is gepatenteerd. Deze oplossing biedt een hoge betrouwbare levensduur, veiligheid en een hoog rendement.

Meer weten over onze kabeldiensten?

Stuur ons vrijblijvend een e-mail.

NEEM CONTACT OP